HACCP Sistem: zahtevi Codex Alimentariusa 2020/2022 sa obukom za interne proverivače

Aleksandra Stanišić

DATUM

28, 29. i 30. avgust 2025

MESTO

Hotel Buket, Zlatibor

Rane prijave do 21.07.

63.000 RSD + PDV

Redovna cena od 22.07.

71.700 RSD + PDV

za pretplatnike

Rane prijave do 21.07.

63.000 rsd + pdv

71.700 rsd + pdv

Cena smeštaja:

32.500 RSD + PDV 
jednokrevetna soba

27.500 RSD + PDV 
dvokrevetna soba

( po osobi)

Cena smeštaja obuhvata (dva puna pansiona sa 1 svečanom večerom van hotela, parking, osiguranje, boravišne takse, korišćenje bazena i spa)

Cena kotizacije obuhvata: predavanje, kafe pauze, radni materijal

Obezbeđen parking u TC Rajićeva

Sertifikat

Gift bag za sve polaznike uživo

Zajednički ručak

U današnje vreme, pitanje bezbednosti hrane više nije tako jednostavno kao ranije. Kako biste ispunili zahteve zakona, kupaca i poštošača morate imati znanja o čitavom setu opasnosti koje bi mogle ugroziti vaš proizvod a tu su sada i alergeni, potencijalna krivotvorenja, sabotaže.

S tim u vezi, HACCP sistem je proširen setom novih zahteva, kao i izmenama u samim HACCP koracima i principima a te promene su donete kroz novu verziju Codex Alimentariusa od 2020 i 2022. godine. Viši akcenat na higijeni, upravljanje alergenima, kultura bezbednosti hrane, novo stablo odlučivanja, samo su neke od izmena o kojima ćemo detaljno govoriti na našoj obuci.

Govorićemo i o krivotvorenjima u vezi sa hranom, što je zahtev GFSI prepoznatih standarda (IFS, BRC, FSSC22000) ali se očekuje i da postane zahtev novog Zakona o bezbednosti hrane.

 

  • HACCP sistem:
  • Nastanak i razvoj
  • Legislativa
  • Codex Alimentarius – izmene 2020/2022
  • Prethodno potrebni program
  • HACCP koraci i principi
  • Samostalna izrada HACCP plana
  • Zahtevi za interne proverivače

Aleksandra Stanišič

dipl.ing.tehnologije, vlasnik agencije „AS Consulting“ koja pruža usluge konsultacija iz oblasti standarda sistema upravljanja i odobreni auditor (ocenjivač) standarda sistema upravljanja bezbednošću hrane (IFS, BRC, FSSC22000), sa skoro 20 godina iskustva u praksi.

Obuka je jedinstvena po tome što ćete naučiti sve o novinama u HACCP sistemu, biti osposobljeni da samostalno vršite proveru u svojim kompanijama prema zahtevima HACCP sistema, ali i samostalno izraditi HACCP plan.

Fokus je na praktičnoj obuci polaznika da samostalno primenjuju znanja stečena na obuci.
HACCP sistem nije fokusiran samo na proizvodnju hrane, već na ceo lanac snabdevanja: proizvodnju, procesuiranje, skladištenje, transport, prodaju, tako da je naučeno na ovoj obuci moguće implementirati u velikom broju kompanija i delatnosti.

Obuka je namenjena svim pojedincima koji se u okviru svojih kompanija bave bezbednošću hranom: odgovorni za kvalitet, odgovorni za bezbednost proizvoda u svim koracima proizvodnje, skladišta, prodaje i svima koji žele da unaprede svoje znanje iz oblasti HACCP sistema.

 

PROGRAM DAN I

28.08.2025.

13:30 h – 14:00 h

Čekiranje i smeštaj u hotelske sobe

14:00 h – 14:10 h

Registracija

14:10 h – 15:10 h

  Šta je HACCP sistem?

Cilj HACCP-a

Kako je nastao HACCP sistem

HACCP i legislativa

Codex Alimentarius

Preduslovni programi za uspešan HACCP sistem

15:10 h – 16:10 h

Ručak u hotelskom restoranu

16:10 h – 17:10 h

  Preduslovni programi sa primerima iz prakse:

 -Zahtevi u pogledu objekta u kojima se proizvodi/procesuira hrana

 – Vežbe

– Održavanje higijene u objektima u kojima se radi sa hranom

 – Vežbe

 – Upravljanje štetočinama

 – Vežbe

 – Upravljanje otpadom

 – Vežbe

17:10 h – 17:30 h

Kafe pauza – br. 2

17:30 h – 18:30 h

Preduslovni programi sa primerima iz prakse:

–        Voda, led, vodena para

–        Vežbe

–        Održavanje opreme

–        Vežbe

–        Lina higijena i prostorije za zaposlene

–        Vežbe

 

18:30 h – 21:30 h

večera 18:30 h – 22:00 h

spa centar

Večera u hotelskom restoranu i slobodne aktivnosti – (Spa&Wellness centar, bazen, ostali sadržaji hotela)

 

PROGRAM DAN II

29.08.2025.

7:30 h – 9:30 h

Doručak

9:30 h – 11:00 h

 

Preduslovni programi sa primerima iz prakse:

–        Povlačenej i opoziv proizvoda/incidentne situacije

–        Vežbe

–        Obuke zaposlenih

–        Vežbe

–        Nabavka

–        Vežbe

–        Transport i skladištenje

–        Vežbe

–        Kontrola bezbednosti hrane i kontrola temperature

–        Vežbe

–        Pakovanje i označavanje proizvoda

–        Vežbe

 

11:00 h – 11:30 h

Kafe pauza br 2

 

11:30 h – 13:00 h

HACCP plan:

–        Okvir i razvoj HACCP plana

–        HACCP koraci i principi: novine 2020/2022

–        Codex Alimentarius 2020 i 2022: novo u HACCP sistemu: kultura bezbednosti hrane, alergeni

13:00 h – 14:00 h

Ručak –

14:00 h – 16:30 h

 

Praktične vežbe: studija slučaja u kojoj polaznici samostalno (uz pomoć trenera) izrađuju:

–        Opis proizvoda (30 min)

–        Dijagram toka (30 min)

–        Analizu opasnosti (60 min)

–        CCP plan (30 min)

 

16:30 h – 19:30 h

Slobodne aktivnosti – (Spa&Wellness centar, bazen, ostali sadržaji hotela)

20:00 h – do daljnjeg

Svečana večera van hotela

 

PROGRAM DAN III

30.06.2025.

7:30 h – 09:30 h

Doručak

09:30 h – 11:30 h

Praktične vežbe: studija slučaja – nastavak

–        Izrada CP plana (30 min)

 

Interni proverivač HACCP sistema

Pitanja i odgovori

11:30 h – 11:45 h

Zatvaranje stručnog skupa, dodela sertifikata i check out

 



Troškove konferencije snosi:

Prijavljujete se za:

Datum:

Način pohađanja:


Ukoliko želite smeštaj u hotelu "Buket" molimo vas da odaberete vrstu smeštaja:

CENA SMEŠTAJA

jednokrevetna soba - 32.500 RSD + PDV

dvokrevetna soba - 27.500 RSD + PDV (po osobi)

Cena smeštaja obuhvata (dva puna pansiona sa 1 svečanom večerom van hotela, parking, osiguranje, boravišne takse, korišćenje bazena i spa)

Cena kotizacije obuhvata: predavanje, kafe pauze, radni materijal

Podaci o kompaniji:

 

Podaci o učesniku/učesnicima:

Da li želite da prisustvujete svečanoj večeri?


Drugi učesnik

Da li želite da prisustvujete svečanoj večeri?


Treći učesnik

Da li želite da prisustvujete svečanoj večeri?

 

Potvrda prijave na edukaciju:

Lični podaci koje prikupljamo mogu se koristiti u promotivne svrhe, uključujući slanje marketinških poruka, promocija, i obaveštenja o posebnim događajima ili ponudama koje smatramo relevantnim za vas. Nećemo deliti vaše lične podatke s trećim stranama bez vašeg izričitog pristanka, osim ako je to zakonom obavezno.
Popunjavanjem ove prijave pristajete da vaši podaci budu korišćeni u promotivne svrhe, od strane Acta media doo. U bilo kom trenutku možete se odjaviti sa mejling liste slanjem mejla sa sadržajem "ODJAVA" na office@actamedia.rs
Poruka:
Pogledajte besplatno
21, 22. i 23. avgust 2025.
18. i 19. septembar 2025
Odaberite najbolju opciju za vas
6, 7. i 8. oktobar 2025.
09, 10. i 11. oktobar 2025.

Podaci o kompaniji

Podaci o zaposlenom

Odaberite oblasti iz koje želite da primate obaveštenja

Potvrda o korišćenju dostavljenih podataka

Hvala Vam na prijavi za seminar

" HACCP Sistem: zahtevi Codex Alimentariusa 2020/2022 sa obukom za interne proverivače "

Predračun će biti poslat na Vašu e-mail adresu!

*ukoliko ne vidite email, proverite spam ili junk folder