DATUM
MESTO
Rane prijave do 21.07.
Redovna cena od 22.07.
za pretplatnike
Rane prijave do 21.07.
63.000 rsd + pdv
71.700 rsd + pdv
Cena smeštaja:
32.500 RSD + PDV
jednokrevetna soba
27.500 RSD + PDV
dvokrevetna soba
( po osobi)
Cena smeštaja obuhvata (dva puna pansiona sa 1 svečanom večerom van hotela, parking, osiguranje, boravišne takse, korišćenje bazena i spa)
Cena kotizacije obuhvata: predavanje, kafe pauze, radni materijal
Obezbeđen parking u TC Rajićeva
Sertifikat
Gift bag za sve polaznike uživo
Zajednički ručak
U današnje vreme, pitanje bezbednosti hrane više nije tako jednostavno kao ranije. Kako biste ispunili zahteve zakona, kupaca i poštošača morate imati znanja o čitavom setu opasnosti koje bi mogle ugroziti vaš proizvod a tu su sada i alergeni, potencijalna krivotvorenja, sabotaže.
S tim u vezi, HACCP sistem je proširen setom novih zahteva, kao i izmenama u samim HACCP koracima i principima a te promene su donete kroz novu verziju Codex Alimentariusa od 2020 i 2022. godine. Viši akcenat na higijeni, upravljanje alergenima, kultura bezbednosti hrane, novo stablo odlučivanja, samo su neke od izmena o kojima ćemo detaljno govoriti na našoj obuci.
Govorićemo i o krivotvorenjima u vezi sa hranom, što je zahtev GFSI prepoznatih standarda (IFS, BRC, FSSC22000) ali se očekuje i da postane zahtev novog Zakona o bezbednosti hrane.
Aleksandra Stanišič
dipl.ing.tehnologije, vlasnik agencije „AS Consulting“ koja pruža usluge konsultacija iz oblasti standarda sistema upravljanja i odobreni auditor (ocenjivač) standarda sistema upravljanja bezbednošću hrane (IFS, BRC, FSSC22000), sa skoro 20 godina iskustva u praksi.
Obuka je jedinstvena po tome što ćete naučiti sve o novinama u HACCP sistemu, biti osposobljeni da samostalno vršite proveru u svojim kompanijama prema zahtevima HACCP sistema, ali i samostalno izraditi HACCP plan.
Fokus je na praktičnoj obuci polaznika da samostalno primenjuju znanja stečena na obuci.
HACCP sistem nije fokusiran samo na proizvodnju hrane, već na ceo lanac snabdevanja: proizvodnju, procesuiranje, skladištenje, transport, prodaju, tako da je naučeno na ovoj obuci moguće implementirati u velikom broju kompanija i delatnosti.
Obuka je namenjena svim pojedincima koji se u okviru svojih kompanija bave bezbednošću hranom: odgovorni za kvalitet, odgovorni za bezbednost proizvoda u svim koracima proizvodnje, skladišta, prodaje i svima koji žele da unaprede svoje znanje iz oblasti HACCP sistema.
PROGRAM DAN I | 28.08.2025. |
13:30 h – 14:00 h | Čekiranje i smeštaj u hotelske sobe |
14:00 h – 14:10 h | Registracija |
14:10 h – 15:10 h | Šta je HACCP sistem? Cilj HACCP-a Kako je nastao HACCP sistem HACCP i legislativa Codex Alimentarius Preduslovni programi za uspešan HACCP sistem |
15:10 h – 16:10 h | Ručak u hotelskom restoranu |
16:10 h – 17:10 h | Preduslovni programi sa primerima iz prakse: -Zahtevi u pogledu objekta u kojima se proizvodi/procesuira hrana – Vežbe – Održavanje higijene u objektima u kojima se radi sa hranom – Vežbe – Upravljanje štetočinama – Vežbe – Upravljanje otpadom – Vežbe |
17:10 h – 17:30 h | Kafe pauza – br. 2 |
17:30 h – 18:30 h | Preduslovni programi sa primerima iz prakse: – Voda, led, vodena para – Vežbe – Održavanje opreme – Vežbe – Lina higijena i prostorije za zaposlene – Vežbe |
18:30 h – 21:30 h večera 18:30 h – 22:00 h spa centar | Večera u hotelskom restoranu i slobodne aktivnosti – (Spa&Wellness centar, bazen, ostali sadržaji hotela) |
PROGRAM DAN II | 29.08.2025. |
7:30 h – 9:30 h | Doručak |
9:30 h – 11:00 h |
Preduslovni programi sa primerima iz prakse: – Povlačenej i opoziv proizvoda/incidentne situacije – Vežbe – Obuke zaposlenih – Vežbe – Nabavka – Vežbe – Transport i skladištenje – Vežbe – Kontrola bezbednosti hrane i kontrola temperature – Vežbe – Pakovanje i označavanje proizvoda – Vežbe
|
11:00 h – 11:30 h | Kafe pauza br 2 |
11:30 h – 13:00 h | HACCP plan: – Okvir i razvoj HACCP plana – HACCP koraci i principi: novine 2020/2022 – Codex Alimentarius 2020 i 2022: novo u HACCP sistemu: kultura bezbednosti hrane, alergeni |
13:00 h – 14:00 h | Ručak – |
14:00 h – 16:30 h |
Praktične vežbe: studija slučaja u kojoj polaznici samostalno (uz pomoć trenera) izrađuju: – Opis proizvoda (30 min) – Dijagram toka (30 min) – Analizu opasnosti (60 min) – CCP plan (30 min)
|
16:30 h – 19:30 h | Slobodne aktivnosti – (Spa&Wellness centar, bazen, ostali sadržaji hotela) |
20:00 h – do daljnjeg | Svečana večera van hotela |
PROGRAM DAN III | 30.06.2025. |
7:30 h – 09:30 h | Doručak |
09:30 h – 11:30 h | Praktične vežbe: studija slučaja – nastavak – Izrada CP plana (30 min)
Interni proverivač HACCP sistema Pitanja i odgovori |
11:30 h – 11:45 h | Zatvaranje stručnog skupa, dodela sertifikata i check out |
Aleksandra Stanišić
ADRESA
Acta Media doo
Kralja Petra 45
11000 Beograd
TELEFON
OBLASTI
Opšti uslovi Politika privatnosti