Acta Media doo

igor živkovski

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu završio osnovne akademske studije, master akademske studije i postdiplomske specijalističke studije iz oblasti poreskog savetovanja. Advokaturom se bavi od 2010. godine i bio je saradnik u advokatskoj kancelariji Karanović & Nikolić u Beogradu i stažista Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu.


Partner je u advokatskoj kancelariji Živković Samardžić, a u dva mandata je obavljao funkciju predsednika Pravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC). Savetuje multinacionalne klijente o korporativnim, poreskim i finansijskim pitanjima u vezi sa njihovim poslovanjem u Srbiji. Predvodio je tim koji je osvojio nagradu Transakcija godine za 2018. godinu za Srbiju, u organizaciji renomiranog
časopisa CEE Legal Matters.


Predavač je na Advokatskoj akademiji Advokatske komore Srbije i eCommerce Akademiji u organizaciji eCommerce Asocijacije Srbije. Teorijsko i praktično znanje sticao je na seminarima, konferencijama i studijskim boravcima u Velikoj Britaniji, Holandiji, Belgiji, Mađarskoj i Rumuniji. Autor je brojnih članaka objavljenih u prestižnim stručnim časopisima u zemlji i inostranstvu.