Acta Media doo

Najaktuelnija tema u 2023. godini

5/5

PRIVREDNOPRAVNO POSLOVANJE I SPOROVI U PRAKSI

12.05.2023 od 10 do 15h

HOTEL “ MOSKVA”/ZOOM

Miladin Maglov – APR

Advokat Igor Denić – Deloitte Legal

prof. dr Zlatko Stefanović – Pravni fakultet Union

Da li je zaista postojeći zakonski okvir idealan za nesmetano poslovanje svih privrednih subjekta, da li se pravilno primenjuje i šta nam to još uvek pravi nedoumice?

Na ovom stručnom skupu razmatraćemo pravne teme  iz privrednopravne oblasti. Ukoliko želite da postavite pitanje i temu za diskusiju, prilikom popunjavanja prijave ostavite komentaru u polju “Ostavite poruku“.

11. 800
online
15. 800
uživo

Prošlo je više od 10 godina, kada je u februaru 2012. godine počela primena Zakona o privrednim društvima. Tokom ovog perioda tekst Zakon je nekoliko  puta, u manjoj ili većoj meri menjan, a uskoro će početi i primena odredaba o osnivanju privrednog društva u elektronskoj formi (ZPRPR).

Da li je zaista postojeći zakonski okvir idealan za nesmetano poslovanje svih privrednih subjekta, da li se pravilno primenjuje i šta nam to još uvek pravi nedoumice?

Sve navedeno povod nam je da organizujemo stručni skup na kome ćemo ponovo proći kroz pojedine institute kompanijskog prava, ukazati kakvu sudsku praksu su ustanovili nadleženi sudovi i koje su to norme koja još uvek imaju sporna tumačenja u praksi.

Neke od tema, pravnih instituta i spornih pitanja o kojima ćemo razgovorati:

Osnivanje privrednih društava u elektronskoj formi -

dodatne uplate -

Sticanje i raspolaganje imovinom velike vrednosti -

Rezervisani sopstveni udeo“ (RSU) i finansijski instrument „pravno na sticanje udela“ (PSU).

Prinudna likvidacija -

Vodi Registar privrednih subjekata od osnivanja Agencije za privredne register. Po odluci Upravnog odbora, vodi i Registar medija, Registar turizma, Registar stečajnih masa, Registar ponuđača i Centralnu evidenciju privremenih ograničenja prava lica registrovanih u Agenciji za privredne registre i Centralnu evidenciju stvarnih vlasnika.

Pogledajte više

Igor je advokat koji radi u okviru mreže „Deloitte Legal“ u Srbiji. Poseduje značajno iskustvo u zastupanju klijenata u različitim projektima, iskustvo u korporativnom (statusnom) i uopšteno privrednom pravu, a ima i značajno iskustvo na različitim projektima koji se odnose na sledeće oblasti: elektronske komunikacije, privatnost i zaštita podataka, energetika, maloprodaja i zaštita potrošača.

Pogledajte više

Redovan profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu za uže naučne oblasti: Kompanijsko pravo, Privredno ugovorno pravo, Pravo Evropske unije i Međunarodno privredno pravo. Autor Komentara Zakona o privrednim društvima, IV izmenjeno i dopunjeno izdanje, Službeni glasnik, 2022; i član radne grupe za izmene i dopune Zakona o privrednim društvima 2018. i 2021. godine.

Pogledajte više

forma za prijavu