Acta Media doo

Jedna od najposećenijih obuka

4/5

ZAPOŠLJAVANJE KROZ PROCES REGRUTACIJE I SELEKCIJE

13. jul 2023, od 10h do 14h

Online ZOOM

Srđan Stanković

Šef Službe za podršku i praćenje obučavanja zaposlenih, Sektor za razvoj ljudskih potencijala, Ljudski resursi

Online seminar je koncipiran tako da se prolaze svi teorijski aspekti, a zatim se vrši njihovo prevođenje u praksu, kroz vežbe i simulacije.

Celokupan seminar se izvodi kroz pokazne vežbe, simulacije i putem audio vizuelnih sredstava (timski i individualni rad). Seminar je vrlo interaktivan što omogućava svim učesnicima da se uključe i dobiju odgovore na sva pitanja, a ujedno razmene znanje i iskustvo u radu.

Nakon ovog seminara učesnici će biti osposobljeni da planiranju i vode proces regrutacije i selekcije, intervjuišu kandidate, vrše selekciju i osmisle plan za uvođenje svakog novozaposlenog.

  • Menadžerima ljudskih resursa koji organizuju proces rada regrutacije i selekcije
  • HR regruterima
  • Zaposleni iz ljudskih resursa koji učestvuju u sprovođenju procesa regrutacije i selekcije
11. 800
RSD + PDV

Online - zoom

Nakon ovog seminara učesnici će biti osposobljeni da planiranju i vode proces regrutacije i selekcije, intervjuišu kandidate, vrše selekciju i osmisle plan za uvođenje svakog novozaposlenog

Kako da sprovedete postupak zapošljavanja od definisanja radnog mesta, šta da očekujete od kandidata u smislu potrebnog radnog iskustva, znanja i veština, ličnih karakteristika, stavova i vrednosti, pa sve do iznošenja zvanične ponude kroz različite načine regrutacije zaposlenih.

Da biste imali uspešnu selekciju kandidata, selekciji treba pristupiti kao procesu koji ima svoju strukturu, metodologiju i logiku.

Odvija se prvenstveno kroz različite načine potražnje i animacije budućih zaposlenih: stipendiranjem učenika i studenata, pravljenjem promotivnih događaja, oglašavanjem, putem preporuka, socijalnih mreža i preko tzv “head-hunting” agencija. Kroz seminar ćemo probati da pojasnimo koja od ovih metoda je najbolja i koja daje željene rezultate.

Seminar će Vam dati odgovor na pitanja kako proceniti kandidata i kakvu korist možete da imate od testiranja kandidata u procesu selekcije, stručnog testriranja i testiranja koja se kolokvijalno nazivaju “psihološka testiranja”.

Kako pomoći menadžmentu da njihova percepcija vezana za rezultate testiranja ide u pravcu poverenja, a ne ekstremnog nepoverenja?

Šta je struktuiran razgovor u procesu selekcije kandidata? Kako postavljati pitanja i to kroz dobro pripremnjen set pitanja vezanih za lične karakteristike i motivaciju kandidata, koja od njih Vam mogu biti od pomoći da prepoznate da li kandidat ima karakteristike traženog profila. Šta su to diskriminatorna pitanja? Kako bi trebalo da izgleda verbalna i neverbalna komunikacija procenjivača.

Ponašajne kompetencije koje se procenjuju? Tipične greške u proceni? Matrica za odlučivanje prilikom procene.

Srđan Stanković

master pravnik, radi kao HR konsultant i trener od 2004. godine, održao je više stotina obuka na temu interpersonalnih veština za različite privredne subjekte, trenutno je zaposlen u Sektoru za razvoj ljudskih potencijala u EMS AD na poslovima razvoja zaposlenih. Sertifikovani Menadžer za upravljanje ljudskim resursima-EBC*L sertifikat (European Business Competence Licence).